2012-12-31

Tänker göra en sammanfattning av mitt 2012 lite senare, så den kommer om nån dag kanske.
Iaf, tvättat, städat och fixat idag hela dagen. Sen åkte vi även ner på stan en sväng, jag shoppade en ny ögonfransböjare, en parfym, lösnaglar, byxor till min finaste. 
Nu ska vi strax äta, sen blir det att hämta sista tvätten och vika den, sen invänta bingolotto!
 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER! 

2012-12-30

Dagen började med att vi klev upp och gjorde oss iordning för att åka till andra sidan stan för att besöka min pappa. Väl där så drack vi lite kaffe, satt och pratade och sådär vilket var otroligt trevligt! 
Efter vi varit där så drog vi till H&M för att inhandla lite nyårskläder och det tog nästan en timme, men vi hittade iaf det vi skulle ha. Jag hittade en riktigt fin blus/tröja som jag ska ha, tänkte lägga ut bild imrn när jag har den på mig och är färdigfixad! Och älsklingen hittade en finfin skjorta! 
Jag köpte även strumpbyxor och ska köpa ett halsband och eventuellt lösnaglar imorgon! 
Efter H&M begav vi oss hemåt för att äta lite, sen åkte vi till kvantum för att kolla om dom hade bingopennor men det hade dom tyvärr inte, så vi åkte hem igen. 
 

Imorgon blir det att kliva upp hyfsat tidigt för att tvätta kl 10, sen dra till stan för att inhandla det allra sista till firandet, och sen blir det bingolotto och trevligt resten av kvällen! Lagomt taggad kan jag meddela!
 
 

2012-12-29

Idag var vi först hos min syster som fyller 22 år och firade henne med tårta och presenter.  Min familj var där, sen kom även hennes killes föräldrar förbi, vilket var trevligt. 

När vi varit där så åkte vi  direkt hem och bara tog det lugnt, åt lite middag och bara tog det mer lugnt. 
Sen for vi ut en sväng med bilen, åkte även förbi affären snabbt innan vi återigen åkte hem. 
 
Nu har vi precis sett klart filmen "Return to paradise" som var otroligt bra film, rekommenderar den starkt! 
 
Nu ska jag bädda ihop och fixa lite här och sen ska vi dejta kudden! 

2012-12-26

Vet att jag inte uppdaterat på några dagar men har haft annat för mig så bloggen har fått komma i andra hand.
Nu är jag iaf tillbaka!
 
Min julafton var bra iaf, hade med mig min kamera men tog inte så mycket bilder men dom kommer såsmåningom. 
Ska även ta bild på allt jag fått oxo, men det får avvakta.
 
Igår köpte jag ett spel på Media Markt, Sims 3 årstider, asm! 
Och imorgon är det mellandagsrea som står på schemat! 

God jul!

Ville bara önska er alla en riktigt god jul! Hoppas att ni får en bra dag med familj, vänner och vilka ni nu firar med!
Min kamera åker med till pappa idag så bilder kommer sen kan jag lova!!
Merry christmas!


dan före dopparedan!

Idag har jag bakat pepparkakor och lyssnat på julmusik. Snacka om julkänsla! Sen kom älsklingen hem över lunchen så fick pussa lite på honom, sen for han igen och jag fortsatte bakandet, det tog flera timmar. 
 
När det äntligen var klart så var jag otroligt less och sådär så då städade jag hela lägenheten, så nu skiner allt här, haha.
Sen slutade älsklingen iaf och vi for till jula och köpte en kupévärmare och sådär, sen åkte vi hem och åt och nu sitter jag här med matkoma och ska diska sen ta en dusch. 

2012-12-23

Vaknade för en liten stund sen och har precis ätit frukost och kollat klart på dagens avsnitt av julkalendern.
Snart ska jag sätta igång med lite pepparkaksbak tänkte jag, och senare blir det städning.

Lussebulle

Idag var jag, syster och hennes kille hos pappa där vi pyntade julgranen, åt mat och bara hade det trevligt.
Sen kom älsklingen dit och vi åkte hem och jag bakade lussebullar. Nu är alla färdiggräddade och otroligt goda! Har precis diskat bort det sista och plockat ihop lite här hemma för att vi snart ska lägga oss.

Imorgon jobbar älsklingen och under tiden ska jag försöka hinna med ett enormt pepparkaksbak och storstädning av hela lägenheten så det är fint när han kommer hem igen.


2012-12-22

Snart ska jag bege mig hem till pappa för lite förberedelser för måndagen, men innan det ska jag hämta upp min syster och hennes kille, och så blir det att köra älsklingen till sin familj. 

Kokade knäck igår, tog mycket längre tid än jag räknat med så hann inte med att göra lussebullar och pepparkakor, så det får bli en syssla ikväll istället!
Förövrigt så hade vi en hemmakväll igår, mysigt! 
 
 
 
 

2012-12-21

Just nu håller jag på koka knäck, ska bli riktigt gott när det är klart haha!
sen blir det att slänga ihop en deg till lussebullar och baka lite pepparkakor, men får se om jag hinner göra allt idag, annars kommer det ju fler dagar.
 
Idag har vi varit på Opel för att fixa bilnyckeln,sen for vi till Expo och kollade lite, sen vidare till Media Markt för att kolla ytterligare, även göra sista julklappsinköpen. 
Sist åkte vi förbi kvantum för att handla, så nu är kylen full haha!
 

2012-12-20

Idag hade jag bara en lektion i skolan, kändes lite smått ovärt faktiskt.. Efter det iaf så var det lunch, nån köttgryta bjöds det på, det funkade men var långtifrån det godaste jag ätit iaf.
Sen for vi och hämtade älsklingens nya bil som han köpt, riktigt fin! Sen for vi en sväng förbi min pappa, åkte och gjorde lite ärenden och sådär. Blev kyckling till middag. 
 
Så nu sitter vi bara här och tar det lugnt, ska snart dejta kudden! 

2012-12-19

Idag tog vi oss upp i morse trots allt, så kom iväg till skolan och hade kök hela dagen. Det gick bra, var drygt och jag var trött och less men kämpade på och nu är kursen slut! Tjohooo!
 
Imorgon har jag sovmorgon, vilket är otroligt efterlängtat. Så har vi en lektion, sen slutar! skönt. 
 
Till helgen ska jag hem till pappa nån dag och hjälpa tilll att förbereda inför måndag, ni alla vet ju vad som händer då! Det är ju dopparedan. 
Förövrigt blir det ba lugnt resten!

2012-12-18

Idag hade jag ett möte på förmidadgen så då tog jag bussen in till stan, och fick sen skjuts till skolan där jag mötte upp kärleken för lite lunch i skolan, fanns kvar pannkaka från igår och annars var det kycklingpytt. Efter vi käkat iaf så tog vi bussen hem för jag mådde inte alls bra och har typ fortfarande feber, men ska ta en alvedon och sova tidigt ikväll för att ta mig iväg till skolan imrn. 
 
 

2012-12-16

Idag vaknade vi runt 11 och tänkte dra till bibblan för att plugga men ångrade oss dirket och bestämde oss för att plugga hemma istället. Så lagade vi lite mat och sådär och runt halv 4 så hämtade Sara och Sigge mig hemma så åkte vi till Teg (min gamla fosterfamilj) och så softade jag där med mina små syskon och Sara, mysigt!
Sen blev det middag, älgkött och pommes, riktigt gott! Sen kaffe och en massa prat med Sara och sen ytterligare lite mys med barnen innan Sara körde hem mig igen.

Nästan direkt när jag kom hem så gick vi till konsum för att kolla på en bil, vi har ju sålt våran så nu har vi ingen.. vääääldigt jobbigt haha!
 

Imorgon äre skola igen, skönt att det är sista veckan. Nu blire snart att ta en dusch och börja förbereda för sängen! 

2012-12-15

Har precis ätit middag med älsklingen, spaghetti och köttfärssås, gott!
Annars har vi varit och handlat på maxi, åkte förbi min pappa för att hämta vår adventsljusstake och lite annat, så vi stannade där på lite kaffe innan vi begav oss hemåt.
Nu blir det att vila bort matkoman och sen städa lite.
Ikväll blir det filmmys med lite godis som vi köpte, inte helt fel:)

Vi ligger efter med ljusen, men ska tända det andra snart!


2012-12-14

Haft en väldigt kort dag idag, först dryckesprov, gick nog helt ok, sen rast i några timmar, sen religionprov som jag tror jag spikade! Skön känsla, att verkligen kunna allt till ett prov! Iaf, lunch med min finaste sen, spaghetti och köttfärssås blev det, helt ok. Efter det åkte vi förbi min far för att hjälpa honom med lite grejer.


Fika!

Har precis kokat lite kaffe och väntar tills älsklingen kommer hem då vi ska fika lite kaffe och pepparkakor! Mysigt!

2012-12-13

Idag är jag ledig från skolan, skönt! Så började dagen med att tvätta, så nu hänger den på tork. Sen lagat god kyckling och ätit med min finaste. Så just nu sitter jag här och ska alldeles strax gå diska, sen dra dammsugarn lite här hemma tror jag. Sen funderar jag även på spela litegrann innan jag tar tag i pluggandet! 

2012-12-12

Har precis kommit ut från duschen och ska bädda rent sängen och sådär för att sakta men säkert göra mig klar för att krypa ner. Är otroligt trött, och är ledig imrn och de e ju inte helt fel! 
Så imrn blir det tvätt och städdag hemma, men det behövs ju. Ska plugga en del oxo. 
 

Idag var det iaf kök hela dagen, jag var köksmästare idag igen, drygt.. Så nu är jag helt slut och trött så ska göra mig klar för sängen, godnatt!

2012-12-11

Är precis hemkommen från skolan, hade  36 gäster så de va en del att göra men vi fixade de ju såklart.
har iaf precis kokat nyponsoppa och kollat dagens avsnitt av julkalendern så nu ska jag bara sova direkt, för börjar 8.20 imrn.. jobbigt. Godnatt! 

Sovmorgon

Ligger i sängen och är rätt trött fortfarande.. Börjar kl 1, vilket känns otroligt skönt. Mindre skönt känns dock att gå till kl 22 och börja 8.20 imrn.. Aja, de får gå. Skickade äntligen in dom där menyerna jag hållt på med i evigheter känns det som, så nu är det klart!
Nu ska jag kliva upp och äta lite frukost, sen fixa mig och bege mig mot bussen såsmåningom:)


2012-12-10

Sitter på skolan och gör menyer i väntan på att älsklingen ska sluta sin lektion så ska vi gå äta lunch, är riktigt hungrig faktiskt, men det bjuds på korv och pasta typ.. kändes inte alltför gott..
Iaf, hade nyss engelska och min lärare tyckte jag var duktig! 
Innan det hade jag sam, hade ett läxförhör som gick riktigt bra och sen en uppgift som jag och rebecca gjorde tillsammans och det gick ju bra. 
Börjar köket kl 1 och det kändes som att det var en evighet fram till dess, men då ska jag passa på göra klart menyerna som jag måste göra.. 

header!

håller på lära mig hur man fixar header och design på bloggen! Så ni ser ju att jag har ändrat bakgrunden lite till en början, håller oxo på ladda ner photoshop så jag kan göra header där! Så bli inte förvånade om ni ser lite små förändringar emellanåt! :)

2012-12-09

I fredags tog vi det bara lugnt, kollade på x-factor och hade laddat upp med chips, dip, ostkrokar och cola. Awa vann, precis som jag hoppades!


Gårkvällen spenderades med älsklingen och bästa bästa Emelie och vi hade det bara allmänt trevligt!
Idag blir det bara en pluggdag här, inte för att jag har så mke att plugga, men det lilla jag har ska jag göra bort.

Sen ska jag göra pannakaka till middag, göööött! 


2012-12-06

Idag har varit en rätt seg dag, började med Sam då vi egentligen inte gjorde så mke förutom några frågor. Efter det vare lunch, fisk.. Religion sen och kollade nån film om islam. Sen projektarbete och vi var duktiga. Nu har jag plockat ihop lite här hemma och ska plugga lite!

På bilderna ser ni tre av sakerna jag gjorde på prövningen igår!


2012-12-05

Idag trodde jag aldrig att dagen skulle ta slut, hade prövning från 8.20 och var klar runt halv 5 kanske. Lagade 8 rätter, bla paella, tzatziki, bouillabaisse, och fem st till. 
Är så glad att det är över nu, så stolt över mig själv.
Iaf, efter skolan så va älsklingen där och hämtade upp mig, såf for vi till kvantum lite snabbt och sen blev det kyckling till middag.
Nu är jag trött i benen och ryggen efter att ha stått hela dagen, så ska ta en dusch och sen blir det en tidig kväll tänkte jag!
Nu ska jag spela lite sims tänkte jag!

2012-12-04

Hade inte så mycket att göra idag på skolan, hade kök men vi var klara långt långt innan det är tänkt, vilket var otroligt skönt! 
Nu är jag hemma och gör inte mycket, ska precis dra dammsugarn tänkte jag innan jag ska börja med middagen. Vet inte än vad det blir, men tror det bara blir spaghetti och korv, kändes enkelt men ändå gott.
När älskligen kommer hem ska vi dra mot stan för att fixa en del ärenden och sådär, jag ska ladda inför imorgon! 
 
Imorgon har jag prövning i EU-MAT kursen, kändes inte så taggat, men grymt skönt när det är bortgjort!

2012-12-03

Hade en kort dag i skolan idag, började med Samhällskunskap, efter det var det engelska och sen hade vi flyttat köket så det började kl 11 istället för 1, vilket var bra, enda nackdelen var ju att vi inte fick i oss någon lunch! :/
Efter köket drog jag hem och åt iaf, sen mötte jag upp Carro utanför maxoch så drog vi till hotell dragonen för att prova och beställa studentmössor. Det är verkligen inte länge kvar nu!
 


2012-11-02

Första advent idag, och vi har inte ens en adventsljusstake hemma, fyskäms! Ska skaffa en snarast iaf.

Idag hämtade vi min syster i holmsund, hon har varit i Finland över helgen. 
Så vi körde hem henne och sen åkte vi förbi pappa och fick en del grejer. 
Sen åkte vi hem och har städat lite, jag tog en dusch och gjorde ansiktsmask och sådär, sen lagade jag pannkakor till middag! Gott blev det! 
Alldeles strax blir det att förbereda sig för sängen, det är ju en dag imorgon oxo trots allt. 
 
Ungefär sådär såg jag ut med ansiktsmasken idag.

pepparkaksfika!

Jag och älsklingen var och handlade pepparkaksdeg och bakade när vi kom hem. Är precis klar och ligger på sängen med varsin dator och äter pepparkakor. 
Imorgon ska jag till holmsund och hämta min syster som varit i Finland, trevligt. Hoppas bara att det är bättre väder än det var idag. 
Annars är det som vanligt, tråkig söndag imrn, sen är det back to reality igen. 
 

2012-12-01

Jag har rensat och städat hela bokhyllan, så nu ska jag dra dammsugarn för att sen torka golvet!
Lika bra att göra när det är så tråkigt väder som det är ute, urs blir så less!

Så har tänt alla ljus i hela lägenheten typ för de e mysigt!